Kynuté knedlíky (přílohové)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 552 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 3 g
- Sodík 889 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 23.4 mg
- Draslík 83.6 mg
- Vláknina 6900 mg
- Vitamín A 6900 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí rozmícháme s cukrem, zředíme trochou vlažného mléka, přidáme malou část prosáté mouky a rozmícháme, až vznikne těsto - kvásek, který necháme na teple vykynout.
-
2
Do zbylé mouky přidáme sůl, vejce rozmíchané ve vlažném mléce, kvásek, vše zamícháme a vypracujeme hladké těsto, které se nelepí na stěny nádoby. Těsto necháme na teple vykynout.
-
3
Vykynuté těsto rozválíme na tlustší plát a vytvoříme oválné bochánky, které necháme kynout.
-
4
Vykynuté knedlíky vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 10-12 minut. Během vaření knedlíky obracíme a ihned po vyjmutí z vody je propícháme, aby vyprchala pára.