Dušená zelenina na kari
Suroviny
- 200 g Brokolice
- 200 g Květák
- 200 g Karotka baby
- 500 ml Vývar zeleninový
- 60 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 60 ml Protlak rajčatový
- 2 ks Cibule
- 2 ks Hrušky
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 6 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Kari koření
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 222 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 13 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 1.5 mg
- Draslík 534.7 mg
- Vláknina 11507.2 mg
- Vitamín A 11507.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.8 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na oleji restujeme sedm minut cibuli nadrobno a prolisované stroužky česneku. Poté přidáme kostičky hrušek a restujeme dalších sedm minut, můžeme během toho přilít trochu vody. Pak přimícháme protlak a kari, po dvou minutách ještě vývar, osolíme, opepříme a přivedeme k varu na patnáct minut.
-
2
Poté přisypeme mrkev a dusíme pět minut. Pak přidáme brokolici a květák. Za deset minut posypeme pokrm koriandrem.