Dušené kuřecí na paprice a klobáse
Suroviny
- 200 g Klobása Dunajská
- 401 g Bobkový list
- 60 g Olivy černé
- 40 ml Olej olivový
- 60 ml Sherry brandy
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 2 ks Kuře
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Pomerančová kůra
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2564 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 169 g
- Sodík 97652 mg
- Bílkoviny 179 g
- Uhlovodany 93 g
- Cholesterol 637.5 mg
- Draslík 2419.9 mg
- Vláknina 61681.5 mg
- Vitamín A 61681.5 mg
- Vitamín B6 4.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 120 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 53.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi restujeme osm kousků kuřete pět až osm minut dozlatova.
-
2
Zvlášť na oleji restujeme ještě plátky cibule, prolisovaný česnek a tenká kolečka paprik. Za čtyři minuty vložíme maso, mletou papriku, sherry, rajčata, bobkový list a pomerančovou kůru. Vše dusíme na mírném ohni asi čtyřicet minut, občas zamícháme a kuře otočíme.
-
3
Poté přidáme plátky klobásy a olivy. Osolíme, opepříme.