Dušené kuřecí na paprice a klobáse

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 401 g Bobkový list
  • 60 g Olivy černé
  • 40 ml Olej olivový
  • 60 ml Sherry brandy
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Kuře
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Pomerančová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2564 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 169 g
  • Sodík 97652 mg
  • Bílkoviny 179 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 637.5 mg
  • Draslík 2419.9 mg
  • Vláknina 61681.5 mg
  • Vitamín A 61681.5 mg
  • Vitamín B6 4.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi restujeme osm kousků kuřete pět až osm minut dozlatova.

  • 2

    Zvlášť na oleji restujeme ještě plátky cibule, prolisovaný česnek a tenká kolečka paprik. Za čtyři minuty vložíme maso, mletou papriku, sherry, rajčata, bobkový list a pomerančovou kůru. Vše dusíme na mírném ohni asi čtyřicet minut, občas zamícháme a kuře otočíme.

  • 3

    Poté přidáme plátky klobásy a olivy. Osolíme, opepříme.

Komentáře k receptu