Krevety zavinuté v pršutu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 50 g Slanina vepřová
  • 300 g Prosciutto sušené
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 2 kg Krevety tygří - loupané
  • 0.69 polévková lžíce Olej olivový
  • 12 polévková lžíce Sůl
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 6309 mg
  • Bílkoviny 120 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 533.5 mg
  • Draslík 340.2 mg
  • Vláknina 19539.5 mg
  • Vitamín A 19539.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupané krevety omyjeme. Každou krevetu zabalíme do plátku pršutu (druh sušené šunky), spojíme párátkem nebo můžeme závitek ovázat nití. Takto připravené krevety prudce osmažíme na rozpáleném oleji z každé strany.

  • 2

    Krevety z oleje vyjmeme, odložíme na talíř, do toho samého oleje dáme rozškvařit drobně pokrájenou cibuli, slaninu, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drobně nakrájenou zelenou petrželku a česnek, vše osolíme, opepříme, zalijeme bílým vínem a promícháme.

  • 3

    Všechny ingredience chvilku povaříme, přidáme k nim krevety a ještě povaříme několik minut.

  • 4

    Krevety v pršutu servírujeme horké.

  • 5

    (Před podáváním opatrně niť odstraníme.)

  • 6

Komentáře k receptu