Brodet z mušlí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Citrony
  • 3 ks Česnek
  • 3 dl Víno bílé
  • 0.5 dl Olej olivový
  • 1 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1209 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 70 mg
  • Draslík 1133.6 mg
  • Vláknina 6910 mg
  • Vitamín A 6910 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 69.8 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme kartáčem, propereme několikrát v čisté vodě a propláchneme.

  • 2

    Vložíme je do hrnce s vodou, přidáme sůl, pepř, víno, očištěný česnek, omytá rozkrájená rajčata a olej.

  • 3

    Vaříme do doby, než se mušle otevřou, přibližně 15-20 minut. Pak mušle vytáhneme z vody a servírujeme s plátky citronu.

Komentáře k receptu