Letní salát s pažitkovým dresinkem
Suroviny
- 115 g Slanina vepřová
- 85 g Houby čerstvé
- 115 g Sýr Ementál (Primátor)
- 100 g Rukola
- 10 g Pažitka
- 20 ml Balsamico ocet
- 60 ml Olej olivový extra panenský
- 5 ml Hořčice
- 1 ks Salát ledový
- 1 ks Salát římský
- 1 ks Paprika červená
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 37 g
- Sodík 332 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 45.4 mg
- Draslík 712.6 mg
- Vláknina 9777.3 mg
- Vitamín A 9777.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 58.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpálený gril poklademe plátky slaniny a opékáme asi 4-5 minut z každé strany do křupava. Sundáme z grilu a necháme vychladnout, po vychladnutí nakrájíme na kostky.
-
2
Omyté salátové listy rozložíme na servírovací tác, poklademe nakrájeným sýrem, kousky hub, omytými nakrájenými rajčaty a paprikami, slaninou.
-
3
Ingredience na zálivku (ocet, hořčice, oliv.olej, nasekaná pažitka) dáme do sklenice se šroubovacím víkem, protřepeme, nalijeme na salát a ihned podáváme.