Špízy s marinádou a zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 3 ks Brambory
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Cuketa
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 4 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 216 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 9.4 mg
  • Draslík 405.9 mg
  • Vláknina 5202.4 mg
  • Vitamín A 5202.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve nakrájíme cuketu, uvařené brambory, cibuli a slaninu na větší kousky. Poté připravíme jehly na špízy.

  • 2

    Nakrájené suroviny střídavě napichujeme na připravené jehly. Hotové špízy osolíme a opepříme.

  • 3

    Nakonec rozmícháme cukr, hořčici a olej. Vznikne nám marináda, kterou potřeme připravené špízy. Grilujeme 8 minut.

Komentáře k receptu