Restovaný sumec

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 750 g Sumec filety
  • 2 ks Citrony
  • 0.3 dl Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 580 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 990 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 129.4 mg
  • Draslík 683.8 mg
  • Vláknina 7520 mg
  • Vitamín A 7520 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvého sumce očistíme, vykucháme, omyjeme a nakrájíme plátky o síle 2 - 4 cm.

  • 2

    Maso osolíme podle chuti, obalíme v hladké mouce a v pánvi na rozpáleném oleji orestujeme z každé strany do zlatova.

  • 3

    Porce osmaženého sumce servírujeme přelité citronovou šťávou.

Komentáře k receptu