Guláš z kapra se zeleninou
Suroviny
- 700 g Kapr obecný
- 100 g Rajčata
- 50 g Slanina vepřová
- 100 g Paprika zelená
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 0.25 l Smetana 33% (šlehačka)
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 41 g
- Sodík 678 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 198.8 mg
- Draslík 757.4 mg
- Vláknina 2635.3 mg
- Vitamín A 2635.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, vykucháme, odřežeme hlavu a ocas, maso dobře omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Maso kapra osolíme a obalíme v hladké mouce.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky a v hrnci ji rozškvaříme. Pak ke slanině přidáme kousky rybího masa, které osmažíme dorůžova
-
3
a vyndáme na talíř.
-
4
Do oleje dáme drobně pokrájenou cibuli, kterou zpěníme, pak posypeme moukou a sladkou paprikou, zamícháme a přidáme omytá pokrájená rajčata a omyté papriky pokrájené na proužky (bez jadřinců). Zeleninu dusíme přibližně 15 minut pod pokličkou, až potom k ní přidáme osmažené kousky kapra. Spolu dusíme při mírné teplotě přibližně 10-15 minut.
-
5
Když je vše měkké, přilijeme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a krátce dovaříme. Nakonec do guláše přidáme pro zjemnění lžíci másla.
-
6