Marinovaný kebab s meruňkami
Suroviny
- 125 g Meruňky sušené
- 500 g Jehněčí kýta
- 150 ml Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 ks Citrony
- 1 ks Pomeranče
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 1 špetka Kmín mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Máta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 417 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 22 g
- Sodík 156 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 906.3 mg
- Vláknina 9828.1 mg
- Vitamín A 9828.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké nekovové mísy dáme prolisovaný stroužek česneku, olej, jogurt, kmín, papriku, cayenský pepř, koriandr, vymačkanou šťávu z pomeranče a vše řádně promícháme. Do vzniklé marinády vložíme asi 2 cm kousky jehněčí kýty a důkladně obalíme v marinádě. Mísu zakryjeme a dáme na 1 hodinu marinovat do lednice.
-
2
Po vyndání z ledničky vmícháme do marinády meruňky a nadrobno nakrájenou mátu a do směsi přidáme sůl a pepř. Střídavě navlékáme na špízy meruňky a maso a na začátek i konec můžeme přidat dílek citronu.
-
3
Předehřejeme si gril na vysokou teplotu. Špízy rozložíme na plech a vložíme pod gril. Pečeme 8-10 minut a občas obrátíme, dokud maso nezměkne.
-
4
Hotové špízy podáváme přelité šťávou.