Fajitas s krůtím masem z Mexika
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa - sval. mražená
- 100 g Cukr krupice
- 115 g Zeleninová směs mexická - Bonduel
- 35 g Koření Fajitas
- 150 ml Zakysaná smetana
- 40 ml Olej olivový extra panenský
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Limetka kafrová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 balení Tortilla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 613 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 21 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 356.6 mg
- Vláknina 12964.8 mg
- Vitamín A 12964.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, vložíme do skleněné nebo dřevěné misky, přidáme kořenicí směs Fajitas, velmi důkladně promícháme a necháme přikryté v lednici odpočívat.
-
2
Mezitím připravíme salsu - v misce smícháme na jemno pokrájená rajčata s červenou cibulí a chilli papričkou, nasekanou koriandrovou nať, trochu šťávy z limetky, špetku cukru, sůl, pepř, vše nakonec zalijeme, důkladně promícháme se lžící olivového oleje.
-
3
Zbytek oleje rozehřejeme v pánvi se silným dnem na středně silném až prudkém plameni a restujeme připravené krůtí nudličky cca 6 minut do zlatova, často obracíme a promícháváme. V případě potřeby můžeme dolít trochu oleje.
-
4
Zároveň upečeme tortilly podle návodu na obalu a udržujeme je teplé. Na upečenou tortillovou placku navršíme orestované kuřecí nudličky, poté placku smotáme do rolky.
-
5
K tortillovým plackám podáváme salsu, smetanu a mexickou omáčku, které servírujeme kařdou zvlášť v miskách.
-
6
K ozdobení použijeme na osminky rozkrájenou limetku.