Sardinky na gradele
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 388 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 33 g
- Sodík 243 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 18.2 mg
- Vláknina 1578 mg
- Vitamín A 1578 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.6 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé sardinky očistíme, omyjeme a necháme oschnout.
-
2
Připravíme si omáčku: Hořčici smícháme s citronovou šťávou. Potom ryby osolíme a zprudka opečeme z obou stran na roštu. Horké sardinky přelijeme hořčicovou omáčkou a ihned podáváme.
-
3
Pokud nemáme možnost péct je na roštu, sardinky obalíme v hladké mouce a zprudka usmažíme v pánvi na slunečnicovém oleji a také je přelijeme omáčkou z hořčice.