Marinované kuře ve vinných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2793 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 168 g
- Sodík 750 mg
- Bílkoviny 214 g
- Uhlovodany 107 g
- Cholesterol 750 mg
- Draslík 3334.1 mg
- Vláknina 111586 mg
- Vitamín A 111586 mg
- Vitamín B6 5.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.9 mg
- Vitamín E 13.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme pomerančovou šťávu, med, nadrobno nasekaný tymián, víno a olej. Dvě menší rozpůlená kuřata opláchneme a osušíme. Vložíme je do mísy a přelijeme polovinou vzniklé směsi. Mísu přikryjeme a necháme přes noc v lednici marinovat. Během marinování maso jednou nebo dvakrát obrátíme.
-
2
Předehřejeme si troubu na 180°C.
-
3
Kuřata zabalíme do vinných listů, které zpevníme pomocí jehel na špízy. Vložíme je do zapékací mísy a pozvolna pečeme po dobu 25-30 minut. Odstraníme listy, maso vrátíme do trouby a dopékáme dalších 10 minut, dokud není maso propečené.
-
4
Z listů odstraníme jehly a rozložíme je na talíře. Na ně položíme kuřata a přelijeme je zbytkem rozehřáté marinády.