Placičky z celozrnné mouky
Suroviny
- 35 g Hrozinky
- 170 g Máslo čerstvé
- 350 g Mouka pšeničná celozrnná
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 175 ml Mléko - podmáslí
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
- 2 polévková lžíce Tuk
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 957 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 51 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 183.2 mg
- Draslík 104.6 mg
- Vláknina 18803.5 mg
- Vitamín A 18803.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si plech, který vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 200 °C.
-
2
Máslo nakrájíme na malé kostky. V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme máslo a utvoříme žmolenku. V další nádobě ušleháme vejce s podmáslím, dvě lžíce směsi dáme stranou, ostatní vmícháme do sypké směsi a přidáme hrozinky. Z těsta vyválíme plát dva centimetry silný. Vykrájíme placičky, klademe na plech a mažeme podmáslovou směsí. Pečeme, až placičky zezlátnou, asi patnáct minut.