Chlebíček s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 110 g Cukr krupice
  • 70 g Hrozinky
  • 55 g Ořechy vlašské
  • 55 g Máslo čerstvé
  • 50 g Cukr moučkový
  • 285 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Kompot jablečný
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Skořice mletá
  • 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.5 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 591 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 136 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 62.3 mg
  • Draslík 285.6 mg
  • Vláknina 8090.2 mg
  • Vitamín A 8090.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.

  • 2

    Rozmixujeme jablečný kompot bez nálevu, případně si připravíme jablečnou přesnídávku. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a kořením. Rozmixujeme máslo, vmícháme oba cukry, rozšlehané vejce, přimícháme jablečné pyré. Postupně přisypeme suchou směs a ořechy s hrozinkami.

  • 3

    Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.

Komentáře k receptu