Chlebíček s jablky
Suroviny
- 110 g Cukr krupice
- 70 g Hrozinky
- 55 g Ořechy vlašské
- 55 g Máslo čerstvé
- 50 g Cukr moučkový
- 285 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 ml Kompot jablečný
- 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 591 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 20 g
- Sodík 136 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 62.3 mg
- Draslík 285.6 mg
- Vláknina 8090.2 mg
- Vitamín A 8090.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si chlebíčkovou formu, vyložíme papírem, potřeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
Rozmixujeme jablečný kompot bez nálevu, případně si připravíme jablečnou přesnídávku. Prosátou mouku s práškem do pečiva a sodou nasypeme do mísy se solí a kořením. Rozmixujeme máslo, vmícháme oba cukry, rozšlehané vejce, přimícháme jablečné pyré. Postupně přisypeme suchou směs a ořechy s hrozinkami.
-
3
Hmotu vlijeme do formy a pečeme asi šedesát minut (zkusíme těsto špejlí). Chlebíček necháme asi deset minut chladnout ve formě, poté vyklopíme na mřížku, aby úplně vychladl. Podáváme krájený na plátky.