Brodet-dušená ryba
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 864 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 62 g
- Sodík 594 mg
- Bílkoviny 61 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 1083.5 mg
- Vláknina 6148.6 mg
- Vitamín A 6148.6 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. K cibuli přidáme očištěného, omytého a naporcovaného tuňáka. Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky, česnek, zelenou petrželku, celerovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k rybě. Přilijeme olej, ocet, 1 dl vody, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme doměkka přibližně 30 minut. Nemícháme, jen hrncem občas potřeseme.
-
2
Rybu podáváme teplou s čerstvou zeleninou a rýží.