Grilované chobotnice
Suroviny
- 500 g Brambory
- 200 g Rajčata
- 5 g Pepř černý mletý
- 500 g Chobotnice
- 100 g Koriandr čerstvý
- 10 g Chilli paprička zelená
- 60 ml Olej olivový
- 60 ml Balsamico ocet
- 20 ml Citronová šťáva
- 50 ml Limetka
- 1 ks Cibule
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Česnek
- 2 ks Cibulka jarní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 11 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 885.9 mg
- Vláknina 8758.7 mg
- Vitamín A 8758.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme marinádu z oleje, limetkové šťávy, nakrájené chilli papričky a nadrceného česneku. Vše promícháme.
-
2
Chobotničky podélně rozpůlíme a vložíme do marinády a v chladu necháme odležet. Marinujeme nejlépe přes noc. Brambory uvaříme doměkka, slijeme a necháme trochu zchladnout. Nakrájíme na malé koustky.
-
3
Do misky vložíme rajčata, koriandr, nakrájenou cibuli, ocet, olej, citrónovou šťávu, pepř a promícháme. Na rozehřátý gril dáme chobotničky a grilujeme z obou stran cca 3-5 minut, dokud se chapadla nezkroutí. Dáme pozor, abychom chobotnici nepřevařili, byla by tuhá.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami, listy salátu a rajčatovým salátem. Zdobíme nakrájenou jarní cibulkou.