Vegetariánské zeleninové tortilly
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1021 kcal
- Sacharidy 176 g
- Tuky 19 g
- Sodík 296 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 176 g
- Cholesterol 26.3 mg
- Draslík 2641.7 mg
- Vláknina 65324.2 mg
- Vitamín A 65324.2 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stroužek česneku prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na kousky, koriandr nasekáme na jemno a čedar nastrouháme.
-
2
Česnek, cibuli a papriku smažíme pět minut na oleji do změknutí. Rajčata půl minuty necháme odstát v horké vodě, poté je oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k cibulové směsi spolu s fazolemi, tabascem, koriandrem a pepřem. Za tři minuty sundáme pánev z plotny a promícháme.
-
3
Tortilly posypeme sýrem, naplníme směsí, svineme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia v olejem vymazané zapékací misce.
-
4
Pečeme je si patnáct minut dozlatova.