Vegetariánské zeleninové tortilly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Fazole bílé
  • 100 g Sýr Čedar
  • 10.88 ml Olej olivový
  • 5 ml Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika červená
  • 4 ks Tortilla
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1021 kcal
  • Sacharidy 176 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 296 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 176 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 2641.7 mg
  • Vláknina 65324.2 mg
  • Vitamín A 65324.2 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužek česneku prolisujeme, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku na kousky, koriandr nasekáme na jemno a čedar nastrouháme.

  • 2

    Česnek, cibuli a papriku smažíme pět minut na oleji do změknutí. Rajčata půl minuty necháme odstát v horké vodě, poté je oloupeme a nakrájíme na kousky. Přidáme k cibulové směsi spolu s fazolemi, tabascem, koriandrem a pepřem. Za tři minuty sundáme pánev z plotny a promícháme.

  • 3

    Tortilly posypeme sýrem, naplníme směsí, svineme a pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia v olejem vymazané zapékací misce.

  • 4

    Pečeme je si patnáct minut dozlatova.

Komentáře k receptu