Rybí kebab

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Cejn velký
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Pastinák
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 4 dl Voda pitná
  • 0.09 dl Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 191 g
  • Sodík 552 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 415.2 mg
  • Vláknina 15263 mg
  • Vitamín A 15263 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvou rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy, osolíme, necháme 30 minut v chladničce.

  • 2

    Kořenovou zeleninu: mrkev, celer, pastinák a petržel očistíme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do misky.

  • 3

    Na pánvi v rozpáleném oleji krátce orestujeme drobně pokrájenou cibuli, pak k ní přidáme 1/2 nastrouhané zeleniny a pod pokličkou dusíme maximálně 6 minut. Potom na zeleninu položíme porce ryby, zakryjeme zbývající zeleninou, přidáme 5 zrnek pepře, osolíme a dolijeme přibližně 4 dl vody.

  • 4

    Dusíme při mírné teplotě pod pokličkou, do změknutí ryby asi 20-25 minut (podle druhu ryby).

  • 5

    Při servírování rybu pokapeme citronovou šťávou.

Komentáře k receptu