Rybí kebab
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 536 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 191 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 415.2 mg
- Vláknina 15263 mg
- Vitamín A 15263 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvou rybu očistíme, vykucháme, dobře omyjeme a nakrájíme na větší kusy, osolíme, necháme 30 minut v chladničce.
-
2
Kořenovou zeleninu: mrkev, celer, pastinák a petržel očistíme, omyjeme, nahrubo nastrouháme a dáme do misky.
-
3
Na pánvi v rozpáleném oleji krátce orestujeme drobně pokrájenou cibuli, pak k ní přidáme 1/2 nastrouhané zeleniny a pod pokličkou dusíme maximálně 6 minut. Potom na zeleninu položíme porce ryby, zakryjeme zbývající zeleninou, přidáme 5 zrnek pepře, osolíme a dolijeme přibližně 4 dl vody.
-
4
Dusíme při mírné teplotě pod pokličkou, do změknutí ryby asi 20-25 minut (podle druhu ryby).
-
5
Při servírování rybu pokapeme citronovou šťávou.