Houskové hamburgery s kuřecím
Suroviny
- 5 ml Citronová šťáva
- 20 ml Olej rostlinný
- 2 ks Kuřecí prsa
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 ks Vejce slepičí
- 4 ks Žemle tuková
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Šalotka
- 1 ks Majonéza
- 4 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 840 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 60 g
- Sodík 97348 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 125.3 mg
- Draslík 794.9 mg
- Vláknina 7970 mg
- Vitamín A 7970 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 8.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata třicet sekund vaříme v horké vodě, pak je oloupeme a nasekáme na kousky. Smícháme je se šarlotkou najemno, nasekaným koriandrem a citronovou šťávou. Okořeníme a odložíme.
-
2
Maso rozválíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a pak v mouce. Pak ho smažíme na oleji z obou stran pět až šest minut dozlatova.
-
3
Housky rozřízneme, natřeme majonézou, vložíme od nich salát, kuře a přiklopíme je.