Mučenkové zabaglione

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Borůvky
  • 150 g Jahody zahradní
  • 150 g Maliny
  • 100 g Cukr krupice
  • 75 g Mučenka
  • 5 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 šálek Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 462.8 mg
  • Draslík 266.9 mg
  • Vláknina 11775 mg
  • Vitamín A 11775 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vezmeme žáruvzdornou mísu a do ní vmícháme žloutky s cukrem, které vyšleháme do husté pěny. Za stálého míchání přilijeme víno a mísu vložíme do vodní lázně, v níž mícháme celou směs dalších 15 minut až do zhoustnutí tekutiny. Jakmile se na povrchu směsi začnou tvořit malé kopičky, mísu z lázně opět vyjmeme.

  • 2

    Šleháme dalších 5 minut, dokud tekutina nevychladne. Vezmeme dužinu z mučenky a lehce ji vmícháme.

  • 3

    Směs rozdělíme do pohárů a podáváme s borůvkami, jahodami a malinami navrchu.

Komentáře k receptu