Selská pivní polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Pórek
  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 100 g Zelí hlávkové bílé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 388 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 17.7 mg
  • Draslík 222.6 mg
  • Vláknina 4008.8 mg
  • Vitamín A 4008.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci osmahneme na kostičky nakrájené maso, přidáme očištěné, nakrájené houby a znovu osmahneme. Nakonec přidáme všechnu očištěnou, nakrájenou zeleninu a vše smažíme několik minut. Podlijeme dostatečným množstvím vody, osolíme, opepříme a vaříme téměř doměkka. Chvíli před koncem vaření přilijeme pivo a polévku ještě krátce povaříme. Při podávání do každé porce vsypeme nasekanou petrželku a vložíme opečené krutonky.

  • 2

    Příprava krutonků: Rohlík nakrájíme na kolečka, položíme na plech vyložený pečícím papírem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přidáme kousek másla a krutonky zprudka zapečeme v horké troubě.

Komentáře k receptu