Paprikáš bez masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 100 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 3 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 675 mg
- Vláknina 13597.6 mg
- Vitamín A 13597.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 173.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K přípravě paprikáše si připravíme všechnu potřebnou zeleninu.
-
2
Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme jádřinců, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Omytý lilek oloupáme a nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.
-
3
V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní lilek s paprikou a spolu pod pokličkou dusíme asi 10 minut, potom teprve přidáme rajčata a necháme znovu pod pokličkou dusit přibližně 20 minut.
-
4
Když je zelenina měkká, posypeme ji mletou paprikou a moukou,
-
5
osolíme, opepříme, přilijeme 1-2 dl vody, zamícháme a vaříme do zhoustnutí. Těsně před servírováním paprikáš dosolíme podle chuti a posypeme zelenou pokrájenou petrželkou.