Paprikáš bez masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 250 g Rajčata
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Lilek
  • 0.09 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Paprika zelená
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 100 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 675 mg
  • Vláknina 13597.6 mg
  • Vitamín A 13597.6 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 173.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K přípravě paprikáše si připravíme všechnu potřebnou zeleninu.

  • 2

    Oloupanou cibuli pokrájíme na tenká kolečka, papriky zbavíme jádřinců, opláchneme je a nakrájíme na proužky. Omytý lilek oloupáme a nakrájíme na kostky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na malé kousky.

  • 3

    V hrnci si na rozpáleném oleji osmažíme cibuli dorůžova, přidáme k ní lilek s paprikou a spolu pod pokličkou dusíme asi 10 minut, potom teprve přidáme rajčata a necháme znovu pod pokličkou dusit přibližně 20 minut.

  • 4

    Když je zelenina měkká, posypeme ji mletou paprikou a moukou,

  • 5

    osolíme, opepříme, přilijeme 1-2 dl vody, zamícháme a vaříme do zhoustnutí. Těsně před servírováním paprikáš dosolíme podle chuti a posypeme zelenou pokrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu