Bochánky s mrkví
Suroviny
- 170 g Máslo čerstvé
- 140 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 225 g Mrkev kořen
- 100 g Cukr krupice
- 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Tuk rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 800 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 225 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 149.8 mg
- Draslík 95.7 mg
- Vláknina 7873 mg
- Vitamín A 7873 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 64.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si formu na 12 kusů muffinů a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
-
2
V míse ušleháme máslo s cukrem do pěny, přidáme vejce a vodu. Vsypeme postupně mouku s práškem do pečiva a sodou, přidáme skořici, omytou a nastrouhanou mrkev, muškátový oříšek, sůl a promícháme.
-
3
Formičky plníme až k okraji a pečeme zhruba 35 minut (hotové muffiny se po zmáčknutí musí zvednout). Ve formičkách necháme bochánky chladnout asi deset minut, poté vyklopíme na síto a necháme vychladnout.