Chobotničky se salátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 227 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 860.9 mg
- Vláknina 9511 mg
- Vitamín A 9511 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničky očistíme, opláchneme a osušíme.
-
2
Smícháme olej, šťávu, chilli omáčku, vývar a chobotnice. Vše zabalíme do fólie, vložíme do chladničky a marinujeme asi čtyři hodiny. Uvaříme rýži, salátové listy rozdělíme na talíře, navrch klíčky, rýži, nakrájenou okurku na plátky a rajčata na půlky. Chobotničky po marinování ugrilujeme a rozdělíme na talíře, ozdobíme koriandrem a plátky citronu.