Musaka z kysaného zelí se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Rýže loupaná
  • 150 g Sýr balkánský
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Olej rostlinný
  • 1 kg Zelí kysané
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 222.4 mg
  • Draslík 616.1 mg
  • Vláknina 11387.5 mg
  • Vitamín A 11387.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 97.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 312 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr).

  • 2

    V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme

  • 3

    sladkou paprikou a promícháme.

  • 4

    Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí.

  • 5

    V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C.

Komentáře k receptu