Musaka z kysaného zelí se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 39 g
- Sodík 744 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 222.4 mg
- Draslík 616.1 mg
- Vláknina 11387.5 mg
- Vitamín A 11387.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 97.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 312 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře propranou rýži uvaříme v osolené vodě doměkka. Potom ji scedíme a promícháme s nastrouhaným sýrem Kaškavalem (balkánský sýr).
-
2
V hrnci na oleji udusíme pod pokličkou kysané zelí, pak ho posypeme
-
3
sladkou paprikou a promícháme.
-
4
Do vymazaného pekáče rozložíme 1/2 kysaného zelí, na zelí přidáme rýži se sýrem s drobně pokrájenou zelenou petrželkou a pepřem. Rýži zakryjeme druhou polovinou zelí.
-
5
V mléce rozšleháme vejce, musaku zalijeme a dáme péct do dobře vyhřáté trouby. Pečeme do zlatohněda při 200 °C.