Celozrné muffiny
Suroviny
- 85 g Hrozinky
- 55 g Máslo čerstvé
- 250 g Mléko - podmáslí
- 55 g Mouka pšeničná celozrnná
- 45 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 65 g Cukr krupice
- 55 g Cukr moučkový
- 30 g Otruby pšeničné
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 19 g
- Sodík 473 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 69 g
- Cholesterol 103.8 mg
- Draslík 243.1 mg
- Vláknina 15295 mg
- Vitamín A 15295 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme formy na 15 kusů muffin a vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 200°C.
-
2
Do mísy prosejeme obě mouky se sodou, skořici a sůl. Poté přidáme hrozinky, cukry, otruby a dobře promícháme.
-
3
V další míse ušleháme vejce, přilijeme podmáslí, zchladlé máslo a citronovou šťávu. Směs vlijeme do suché směsi a mícháme, dokud směs nezvlhne. Formičky naplníme téměř po okraj směsí. Pečeme do zezlátnutí, podáváme teplé.