Musaka z brambor a sýru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 735 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1567 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 226.5 mg
- Draslík 1199.4 mg
- Vláknina 12632.5 mg
- Vitamín A 12632.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a celé uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Musíme si dát pozor, aby se nerozvařily.
-
2
Brambory slijeme a nakrájíme na plátky asi 1 cm silné a odložíme do mísy. Balkánský sýr nastrouháme nahrubo, smícháme ho v misce se syrovými žloutky, solí, pepřem, 1/2 zakysané smetany a vyšlehaným sněhem z bílků.
-
3
Do olejem vymazané zapékací mísy položíme vrstvu brambor, na ni rozetřeme sýrovou vrstvu, pak znovu brambory a vrstvu sýru. Toto opakujeme, pokud máme suroviny, poslední vrstva bude z brambor. Tu zalijeme druhou polovinou smetany. Dáme zapéct do vyhřáté trouby, pečeme při 200 °C.
-
4
Upečená bramborová musaka má zlatohnědou kůrku.
-
5