Olihně na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Omáčka sójová
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Omáčka rybí
  • 1.5 kávová lžička Omáčka ústřicová
  • 3 ks Olihně
  • 1.5 polévková lžíce Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 104 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 61 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1.7 mg
  • Draslík 21.2 mg
  • Vláknina 257.8 mg
  • Vitamín A 257.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně nakrájíme napůl na plocho, odstraníme vnitřnosti, hlavu, chapadla, zobáček a chrupavku, třikrát propereme a usušíme. Oliheň rozdělíme na polovinu, chapadla nakrájíme.

  • 2

    Česnek nasekáme nahrubo a na dvou lžicích oleje dvě minuty smažíme. Na wok pánvi smažíme olihně asi dvacet sekund. Přidáme směs cukru a omáček a smažíme dalších třicet sekund. Pak přidáme na další dvě minuty česnek a pepř.

Komentáře k receptu