Olihně na česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 104 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 10 g
- Sodík 61 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 1.7 mg
- Draslík 21.2 mg
- Vláknina 257.8 mg
- Vitamín A 257.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Olihně nakrájíme napůl na plocho, odstraníme vnitřnosti, hlavu, chapadla, zobáček a chrupavku, třikrát propereme a usušíme. Oliheň rozdělíme na polovinu, chapadla nakrájíme.
-
2
Česnek nasekáme nahrubo a na dvou lžicích oleje dvě minuty smažíme. Na wok pánvi smažíme olihně asi dvacet sekund. Přidáme směs cukru a omáček a smažíme dalších třicet sekund. Pak přidáme na další dvě minuty česnek a pepř.