Srnčí řízky s bylinkovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 541 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 41 g
- Sodík 304 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 681 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí hřbet vykostíme, očistíme a nakrájíme na řízky. Naklepeme je, potřeme olejem a necháme v porcelánové míse 48 hodin v chladničce nakřehnout.
-
2
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme po obou stranách na oleji.
-
3
Řízky podáváme na nahřátých talířích, pokladené na kolečka nakrájeným bylinkovým máslem.