Bažant v zelných listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1401 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 86 g
- Sodík 1137 mg
- Bílkoviny 136 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 452 mg
- Draslík 1538.8 mg
- Vláknina 12.5 mg
- Vitamín A 12.5 mg
- Vitamín B6 3.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěného a dobře omytého bažanta osolíme. V pekáči rozpustíme sádlo a na kostičky pokrájenou slaninu. Do pekáče položíme celého bažanta, pečeme při 175°C téměř do měkka a poléváme výpekem.
-
2
Čerstvé zelné listy z hlávky rozebereme, omyjeme a spaříme horkou vodou. Když je bažant měkký, vyjmeme ho z pekáče, celého zabalíme do zelných listů a převážeme provázkem. Vložíme ho zpět do pekáče a podlijeme vínem s vodou. Bažanta dopečeme za občasného polévání výpekem. Podáváme na zelných listech.