Jehněčí na meruňkách
Suroviny
- 5 g Kmín drcený
- 500 g Jehněčí hřbet
- 125 g Rýže loupaná
- 315 ml Vývar zeleninový
- 4.7 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Skořice mletá
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 0.75 šálek Meruňky sušené
- 0.333333 šálek Hrozinky
- 1 polévková lžíce Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 33 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 56 g
- Cholesterol 91.4 mg
- Draslík 888.1 mg
- Vláknina 9786 mg
- Vitamín A 9786 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve velkém hrnci smícháme olej, nadrobno nakrájenou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, jehněčí a až maso zhnědne, přidáme kurkumu, kmín, skořici a zázvor. Dál smažíme asi minutu. Poté přidáme rýži a po promíchání přidáváme konzervovaná rajčata, třetinu vývaru, meruňky a hrozinky. Směs dusíme pod pokličkou a až začne maso schnout, přilijeme trochu vývaru. Po deseti minutách dušení přiléváme třetiny vývaru a pak dusíme ještě třicet až třicet pět minut, až se všechen vstřebá. Dle potřeby přiléváme vodu. Pak necháme směs ještě pět minut odpočinout.