Jehněčí na meruňkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Kmín drcený
  • 500 g Jehněčí hřbet
  • 125 g Rýže loupaná
  • 315 ml Vývar zeleninový
  • 4.7 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.75 šálek Meruňky sušené
  • 0.333333 šálek Hrozinky
  • 1 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 620 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 91.4 mg
  • Draslík 888.1 mg
  • Vláknina 9786 mg
  • Vitamín A 9786 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci smícháme olej, nadrobno nakrájenou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, jehněčí a až maso zhnědne, přidáme kurkumu, kmín, skořici a zázvor. Dál smažíme asi minutu. Poté přidáme rýži a po promíchání přidáváme konzervovaná rajčata, třetinu vývaru, meruňky a hrozinky. Směs dusíme pod pokličkou a až začne maso schnout, přilijeme trochu vývaru. Po deseti minutách dušení přiléváme třetiny vývaru a pak dusíme ještě třicet až třicet pět minut, až se všechen vstřebá. Dle potřeby přiléváme vodu. Pak necháme směs ještě pět minut odpočinout.

Komentáře k receptu