Sýrové šišky s rajčatovým salátem
Suroviny
- 100 g Brambory vařené
- 100 g Strouhanka
- 150 g Sýr Gorgonzola
- 10 g Cukr krupice
- 150 g Rajčata
- 50 g Okurka salátová
- 5 g Pepř cayenský
- 5 g Pepř černý mletý
- 5 g Sůl
- 5 g Bazalka
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 ml Balsamico ocet
- 80 ml Olej stolní
- 1 ks Pórek
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Petržel - nať
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 594 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1361 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 41 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 512.5 mg
- Vláknina 9775 mg
- Vitamín A 9775 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory rozmačkáme a necháme 15 minut vychladnout. Přidáme 1/2 strouhanky, sýr, nakrájený pórek, nasekanou šalvěj a petrželku. Osolíme a opepříme oběma druhy pepře. Vmícháme bílky a vypracujeme vláčnou směs ze které vytvarujeme 12 šišek, které vložíme na 1 hodinu do ledničky.
-
2
Šišky obalíme v trojobalu a smažíme ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran. Vyndáváme na ubrousek a udržujeme v teple.
-
3
Na přípravu salátu použijeme zálivku z oleje, octu a cukru. Zálivku metličkou vyšleháme. Nakrájená rajčata, okuruku, cibuli a bazalku přelijeme zálivkou a podáváme s šiškami.