Čokoládový perník s malinami a zmrzlinou
Suroviny
- 230 g Máslo čerstvé
- 225 g Čokoláda hořká
- 100 g Cukr krupice
- 85 g Cukr třtinový
- 200 g Mouka polohrubá
- 250 g Maliny
- 40 ml Brandy peach
- 375 ml Voda pitná
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 400 ml Zmrzlina čokoládová
- 1 kávová lžička Tresť vanilková
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- 3 polévková lžíce Kakao - prášek
- 1 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1042 kcal
- Sacharidy 108 g
- Tuky 65 g
- Sodík 95 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 106 g
- Cholesterol 190.1 mg
- Draslík 641.3 mg
- Vláknina 16430 mg
- Vitamín A 16430 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme máslo, čokoládu, cukry, brandy, horkou vodu, mouku, prášek do pečiva, kakaový prášek, vejce a vanilkový extrakt. Vše dobře promícháme a nalijeme do máslem vymazané formy.
-
2
Těsto pečeme na 150 stupňů C asi třicet až padesát minut, podle velikosti formy. Perník necháme patnáct minut vychladnout a potom vyklopíme.
-
3
Servírujeme posypaný moučkovým cukrem s malinami, zmrzlinou a šlehačkou.