Jemná polévka z brokolice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 31 g
- Sodík 245 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 99.8 mg
- Draslík 396.4 mg
- Vláknina 7047 mg
- Vitamín A 7047 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 111.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s osolenou vodou dáme vařit růžičky z brokolice.
-
2
Když máme brokolici uvařenou, odebereme ji z hrnce.
-
3
Do vody po uvařené brokolici dáme mléko, pepř, muškátový květ a sůl. Přivedeme k varu a zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a hladké mouky.
-
4
Mezitím nakrájíme uvařené růžičky brokolice na malé kousky.
-
5
Když se nám voda vaří, přidáme kousky brokolice.
-
6
Vaříme 10 minut.
-
7
Po uvaření přidáme do polévky šlehačku.
-
8
Polévku podáváme dostatečně teplou.