Jahodový cheesecake
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 409 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 29 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 69.1 mg
- Draslík 132.2 mg
- Vláknina 5162.5 mg
- Vitamín A 5162.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrůlku zvolna rozehřejeme máslo s nalámanou čokoládou a vmícháme rozdrobené sušenky.
-
2
Směs vložíme do koláčové formy, vymačkáme a uhladíme.
-
3
Mascarpone utřeme s limetkovou šťávou a kůrou a vmícháme 2 lžíce moučkového cukru. Hmotu natřeme na sušenkový korpus a formu vložíme na 1 hodinu do chladničky.
-
4
Očištěné, omyté a případně rozkrojené jahody poklademe na koláč.
-
5
Cheesecake podáváme pocukrovaný zbylým moučkovým cukrem.