Jahodový cheesecake

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 150 g Sušenky BeBe světlé jemné
  • 400 g Mascarpone
  • 225 g Jahody zahradní
  • 2 ks Limetka
  • 4 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 409 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 69.1 mg
  • Draslík 132.2 mg
  • Vláknina 5162.5 mg
  • Vitamín A 5162.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku zvolna rozehřejeme máslo s nalámanou čokoládou a vmícháme rozdrobené sušenky.

  • 2

    Směs vložíme do koláčové formy, vymačkáme a uhladíme.

  • 3

    Mascarpone utřeme s limetkovou šťávou a kůrou a vmícháme 2 lžíce moučkového cukru. Hmotu natřeme na sušenkový korpus a formu vložíme na 1 hodinu do chladničky.

  • 4

    Očištěné, omyté a případně rozkrojené jahody poklademe na koláč.

  • 5

    Cheesecake podáváme pocukrovaný zbylým moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu