Čipwejská divoká rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 589 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 39 g
- Sodík 636 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 405.6 mg
- Draslík 429.1 mg
- Vláknina 333.1 mg
- Vitamín A 333.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propereme, vsypeme do studené osolené vody a vaříme v nezakrytém hrnci do změknutí (asi 20 minut). Uvařenou rýži odstavíme, slijeme případnou zbylou tekutinu, přikryjeme pokličkou.
-
2
Mezitím nakrájíme slaninu na tenké proužky a opečeme dokřupava. Vyndáme na ubrousek a necháme okapat. Na části vypečeného tuku připravíme omeletu z rozšlehaných vajec okořeněných solí a pepřem. Omeletu opékáme z obou stran, vždy asi 2 minuty. Vyklopíme na prkénko a rozkrájíme na proužky široké asi 1 cm. Uvařenou rýži opatrně promícháme se slaninou, proužky vaječné omelety, pažitkou nakrájenou nadrobno a rozehřátým sádlem. Můžeme ještě okořenit pepřem a podáváme.