Musaka z lilků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 25 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 193.4 mg
- Draslík 1254.4 mg
- Vláknina 26413 mg
- Vitamín A 26413 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 235.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka a osolíme. Osolené lilky necháme "vypotit" 30 minut, pak je propláchneme vodou a necháme odkapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme.
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme a osmažíme mleté vepřové maso s hovězím masem, až potom maso osolíme a opepříme. Vymažeme si zapékací mísu olejem. Na dno mísy dáme kolečka lilků, na lilky navrstvíme masovou směs, potom znovu lilky, vrstvu masa a nakonec poklademe lilky a dáme na 45 minut zapéct do horké trouby při 200°C. Ke konci pečení musaku zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou a dopékáme do doby, až vajíčka zatuhnou.
-
3
Upečená musaka má zlatohnědou kůrku.