Musaka z rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 739 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 52 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 295.2 mg
- Draslík 477.5 mg
- Vláknina 4633 mg
- Vitamín A 4633 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V osolené vodě uvaříme dobře propranou rýži (v poměru 1 díl rýže a 2 díly vody).
-
2
V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umyté, na plátky pokrájené houby, osolíme, opepříme, promícháme a spolu s cibulí smažíme přibližně 10-15 minut, potom je z pánve vyjmeme a dáme na talíř. Na tom samém oleji restujeme pokrájená kuřecí játra s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. Orestované posolíme a opepříme. Vymažeme pekáč olejem a na dno dáme vrstvu rýže, na ni vrstvu hub, znovu vrstvu rýže, vrstvu hub a vrstvu rýže. Nakonec na rýži poklademe kuřecí játra. Vše zalijeme osolenými vejci, které jsme rozšlehali v zakysané smetaně. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a musaku zapečeme.
-
3
Pečeme při 200°C tak dlouho, až povrch bude zlatohnědý.
-
5
-
6