Musaka z rýže

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hříbky čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 200 g Játra kuřecí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana jihočeská zakysaná15%
  • 1.5 dl Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 739 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 288 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 295.2 mg
  • Draslík 477.5 mg
  • Vláknina 4633 mg
  • Vitamín A 4633 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V osolené vodě uvaříme dobře propranou rýži (v poměru 1 díl rýže a 2 díly vody).

  • 2

    V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme umyté, na plátky pokrájené houby, osolíme, opepříme, promícháme a spolu s cibulí smažíme přibližně 10-15 minut, potom je z pánve vyjmeme a dáme na talíř. Na tom samém oleji restujeme pokrájená kuřecí játra s drobně pokrájenou zelenou petrželkou. Orestované posolíme a opepříme. Vymažeme pekáč olejem a na dno dáme vrstvu rýže, na ni vrstvu hub, znovu vrstvu rýže, vrstvu hub a vrstvu rýže. Nakonec na rýži poklademe kuřecí játra. Vše zalijeme osolenými vejci, které jsme rozšlehali v zakysané smetaně. Pekáč dáme do rozehřáté trouby a musaku zapečeme.

  • 3

    Pečeme při 200°C tak dlouho, až povrch bude zlatohnědý.

  • 5

  • 6

Komentáře k receptu