Musaka se smaženým květákem
Suroviny
- 300 g Telecí maso mleté
- 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Květák
- 2 dl Zakysaná smetana
- 2 dl Mléko polotučné
- 0.02 dl Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 387 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 16 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 172.1 mg
- Draslík 906.3 mg
- Vláknina 10676 mg
- Vitamín A 10676 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 98.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý květák uvaříme doměkka v osolené vodě s 1 lžičkou octa. Květák vytáhneme z vody a rozdělíme na větší růžičky. V misce si ušleháme hustší těstíčko z vajíčka, mouky a mléka. Květákové růžičky namáčíme do těstíčka, v pánvi na rozpáleném oleji je osmažíme ze všech stran dorůžova a odložíme na talíř.
-
2
V druhé pánvi si na oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme k ní mleté telecí nebo jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou dusíme 20 minut. Pekáč si vymažeme olejem, na dno poskládáme polovinu z usmaženého květáku, na květák rozložíme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou usmažených květákových růžiček. Vše zalijeme zakysanou smetanou s rozkvedlaným vejcem a pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby.
-
3
Musaku zapečeme při 200°C do zlatohněda.