Zelný salát s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 109 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1587 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 361.9 mg
- Vláknina 11663 mg
- Vitamín A 11663 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
-
2
Takto připravené zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka, jemně nastrouhanou mrkev, ocet, cukr a vše dobře promícháme. Znovu necháme krátce odležet.
-
3
Zelný salát s jablky podáváme vychlazený.