Zelný salát s jablky

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 40 g Sůl
  • 2000 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Jablka
  • 150 g Mrkev kořen
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 ml Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 109 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1587 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 361.9 mg
  • Vláknina 11663 mg
  • Vitamín A 11663 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 74.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat.

  • 2

    Takto připravené zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka, jemně nastrouhanou mrkev, ocet, cukr a vše dobře promícháme. Znovu necháme krátce odležet.

  • 3

    Zelný salát s jablky podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu