Jehněčí džuveč s jogurtem
Suroviny
- 600 g Jehněčí maso
- 200 g Cibulka jarní
- 20 g Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 0.5 l Jogurt bílý
- 3 dl Vývar zeleninový
- 0.01 dl Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Sůl
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 31 g
- Sodík 988 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 384.6 mg
- Draslík 562.9 mg
- Vláknina 4366 mg
- Vitamín A 4366 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1427.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí maso pokrájíme na větší kousky.
-
2
V pánvi na oleji zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme a spolu opečeme dozlatova.
-
3
Maso s cibulí přendáme z pánve do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 45 minut. Hotové maso přelijeme jogurtem, do kterého jsme rozmíchali rajčatový protlak, vajíčka, mouku a nadrobno pokrájenou petržel - a dáme ještě na chvilku zapéct.
-
4