Šiš-čevab (ražniči)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 480 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 197 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 160 mg
- Draslík 202.9 mg
- Vláknina 9543.2 mg
- Vitamín A 9543.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1902.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté jehněčí maso (více tučné) nakrájíme na větší kousky a cibuli pokrájíme na kolečka.
-
2
Maso osolíme, opepříme a střídavě s cibulí napichujeme na špejle tak, že začneme a končíme masem.
-
3
Špejle s masem vložíme do hrnce a zalijeme je vodou jen do poloviny.
-
4
Přidáme k němu jemně nastrouhanou mrkev, zrnka pepře, pokrájenou celerovou a petrželovou nať a dusíme pod pokličkou do měkka.
-
5
Hotový šiš-čevab posypeme pálivou paprikou a podáváme s omáčkou, ve které se vařily.