Jehněčí hrnec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 220 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Česnek
  • 0.25 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 kg Jehněčí žebírka
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1043 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 259 g
  • Sodík 639 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 1101.7 mg
  • Vláknina 11846.4 mg
  • Vitamín A 11846.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jehněčí žebra omyjeme a pokrájíme na menší kusy, které dáme vařit do většího hrnce.

  • 2

    Omyjeme, očistíme a pokrájíme brambory, mrkev, rajčata, čerstvé hlávkové zelí a vše přidáme do hrnce k masu.

  • 3

    Ještě doložíme 4 stroužky česneku, bobkový list, sůl, pepř a vaříme pod pokličkou téměř 3 hodiny při mírné teplotě.

  • 4

    Hotové jehněčí dochutíme octem podle chuti.

Komentáře k receptu