Bramborové placky s treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1641 kcal
- Sacharidy 263 g
- Tuky 42 g
- Sodík 3471 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 260 g
- Cholesterol 142.9 mg
- Draslík 768 mg
- Vláknina 26933 mg
- Vitamín A 26933 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 9.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 408.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vaříme deset minut a rozmačkáme na kaši.
-
2
Tresku na pánvi zalijeme mlékem a smažíme pět minut. Poté k nim přidáme nadrobno nasekanou petržel a černý pepř. Ze směsi vytvarujeme několik placek, libovolně velkých. Ty namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.
-
3
Na teflonové pánvi na oleji a smažíme přibližně šest minut, během toho placky obracíme. Po smažení je zbavíme oleje a za tepla podáváme.