Bramborové placky s treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 100 g Brambory
  • 100 g Treska mražená
  • 125 ml Mléko plnotučné
  • 40 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Strouhanka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1641 kcal
  • Sacharidy 263 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 3471 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 260 g
  • Cholesterol 142.9 mg
  • Draslík 768 mg
  • Vláknina 26933 mg
  • Vitamín A 26933 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 9.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 408.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky, vaříme deset minut a rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Tresku na pánvi zalijeme mlékem a smažíme pět minut. Poté k nim přidáme nadrobno nasekanou petržel a černý pepř. Ze směsi vytvarujeme několik placek, libovolně velkých. Ty namočíme v rozšlehaném vejci a obalíme ve strouhance.

  • 3

    Na teflonové pánvi na oleji a smažíme přibližně šest minut, během toho placky obracíme. Po smažení je zbavíme oleje a za tepla podáváme.

Komentáře k receptu