Rybí sušenky
Suroviny
- 55 g Brambory
- 100 g Tuňák obecný
- 1 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Mrkev sterilovaná
- 1 ks Kukuřice mražená
- 1 ks Mléko plnotučné
- 0.5 ks Paprika červená
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 139 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 3 g
- Sodík 341 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 19.1 mg
- Draslík 532 mg
- Vláknina 8473 mg
- Vitamín A 8473 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambor nakrájíme na kostičky a vaříme asi deset minut, poté slijeme a rozmačkáme na kaši.
-
2
Předehřejeme si gril na střední stupeň a vložíme do něj bramborovou kaši, tuňáka, sterilovanou kukuřici, červenou papriku nadrobno nakrájenou, kapku worcesterské omáčky, mouku a mléko. Dochutíme pepřem a vytvarujeme v čtyři malé placky, které potřené z obou stran olejem grilujeme dozlata, každou stranu asi pět minut. Poté zbavíme přebytečného oleje a udržujeme teplé.
-
3
Pár koleček mrkve smažíme na oleji asi tři až pět minut. Poté s nimi pokryjeme rybí sušenky.