Rybí sušenky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 55 g Brambory
  • 100 g Tuňák obecný
  • 1 ml Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev sterilovaná
  • 1 ks Kukuřice mražená
  • 1 ks Mléko plnotučné
  • 0.5 ks Paprika červená
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 341 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 19.1 mg
  • Draslík 532 mg
  • Vláknina 8473 mg
  • Vitamín A 8473 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambor nakrájíme na kostičky a vaříme asi deset minut, poté slijeme a rozmačkáme na kaši.

  • 2

    Předehřejeme si gril na střední stupeň a vložíme do něj bramborovou kaši, tuňáka, sterilovanou kukuřici, červenou papriku nadrobno nakrájenou, kapku worcesterské omáčky, mouku a mléko. Dochutíme pepřem a vytvarujeme v čtyři malé placky, které potřené z obou stran olejem grilujeme dozlata, každou stranu asi pět minut. Poté zbavíme přebytečného oleje a udržujeme teplé.

  • 3

    Pár koleček mrkve smažíme na oleji asi tři až pět minut. Poté s nimi pokryjeme rybí sušenky.

Komentáře k receptu