Bačův hrnec
Suroviny
- 500 g Brambory
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín celý
- 5 ks Cibule
- 3 ks Rajčata
- 3 ks Paprika zelená
- 1 ks Chilli paprička
- 1 ks Česnek
- 0.5 l Jogurt bílý
- 1 dl Voda pitná
- 1 kg Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Petržel - nať
- 2.5 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 621 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1040 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 174.3 mg
- Draslík 962 mg
- Vláknina 11914.6 mg
- Vitamín A 11914.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 66.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1904.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tučnější skopové maso omyjeme a pokrájíme na větší kusy a odložíme do mísy.
-
2
Připravíme si zeleninu a každý druh si dáme zvlášť do misky.
-
3
Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno, oloupané umyté brambory a oloupaná rajčata pokrájíme na kolečka. Papriky bez jadřinců nakrájíme na proužky. Zelenou nať petržele a chilli papričky pokrájíme nadrobno.
-
4
Větší hlubší hrnec vymažeme olejem, na dno dáme maso a postupně budeme vrstvit zeleninu. Každou vrstvu osolíme, opepříme, posypeme petrželkou a chilli papričkou, česnekem, a kmínem. Zalijeme vodou a přikryjeme poklicí. Dusíme při mírné teplotě tak dlouho, dokud maso a zelenina nezměknou.
-
5
Občas se během dušení podíváme a podlijeme vodou podle potřeby.
-
6
Je dobré občas s hrncem zatřást, aby se nám spodek nepřipaloval.
-
7
V jogurtu si rozmícháme dohladka mouku, kterou přidáme ke konci vaření. Spolu s jogurtem pokrm dusíme jen 10 minut.
-
8
Podáváme s chlebem jako hlavní jídlo.
-
11