Zapečený lososový krém s bylinkovou krustou
Suroviny
- 200 g Losos - filety
- 1200 ml Vývar zeleninový
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 25 g
- Sodík 1691 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 237.4 mg
- Draslík 655.2 mg
- Vláknina 5938.4 mg
- Vitamín A 5938.4 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem, rozmícháme a přivedeme k varu. Přidáme omyté, na kousky nakrájené filety z lososa, zmírníme příkon tepla a necháme asi 30 minut zvolna táhnout.
-
2
Uvařené maso vyjmeme a najemno umeleme. Vložíme zpět do polévky, přelijeme smetanou, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Odstavíme z plotny, zašleháme žloutky a dál už nevaříme.
-
3
Polévku rozdělíme do misek, do každé přidáme pevný sníh z bílků promíchaný s nasekanými bylinkami a zapečeme ve vyhřáté troubě.