Gratinované zeleninové rizoto
Suroviny
- 500 g Rýže dušená
- 100 ml Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 4 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 špetka Bazalka
- 2 stroužek Česnek
- 1 šálek Hrášek
- 2 polévková lžíce Sýr Niva (Rokfór)
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
- 2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 15 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 11.3 mg
- Draslík 329.6 mg
- Vláknina 6660.4 mg
- Vitamín A 6660.4 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné papriky a cuketu nakrájíme na nudličky, vložíme na rozpálený olej, přidáme prolisovaný česnek a vše krátce orestujeme. Vmícháme rajčata, chvíli podusíme, osolíme, opepříme a ochutíme bazalkou, oreganem a nasekanou petrželkou.
-
2
Směs promícháme s vařenou rýží, nastrouhanou nivou, smetanou a hráškem. Vložíme do olejem vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem.
-
3
Pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.