Hráškové pyré s locikou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 296 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 17 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 352.5 mg
- Vláknina 10725 mg
- Vitamín A 10725 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli, lociku, zelený hrášek, osolíme, přidáme špetku cukru a minutu restujeme. Podlijeme vývarem a vaříme doměkka. Doba varu záleži na tom, jaký máme hrášek. Máme-li čerstvý, vaření trvá asi 20 minut. Jestliže použijeme předvařený, doba varu se zkracuje.
-
2
Nakonec polévku rozmixujeme, konzistenci upravíme horkým vývarem a vmícháme 4 lžíce másla.
-
3
Podáváme v polévkové míse s opečeným chlebem.